Carul Berarilor

Libertatea opiniilor
 
AcasaAcasa  Regatul BeriiRegatul Berii  CalendarCalendar  CautareCautare  FAQFAQ  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Marea Loja sau Mica Loja??...

In jos 
AutorMesaj
Soimul
Musteriu
Musteriu
avatar

masculin
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 25/09/2008

MesajSubiect: Marea Loja sau Mica Loja??...   Joi Oct 09, 2008 4:50 pm

După anul 1989, Francmasoneria şi-a reaprins Luminile în ţările din fostul bloc comunist. Cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, "Grande Oriente d'Italia", Obedienţa recunoscută la acea dată de către Marea Lojă Mamă a Lumii, a decis să reactiveze Francmasoneria Regulară din România şi această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul romanesc, la Bucureşti, 3 (trei) Loji Regulare , aflate la început sub jurisdicţie italiană. Astfel:

- Loja "Concordia" Nr.1 a fost constituită la 30.04.1991, prin iniţierea primilor profani la Bucureşti de către Prea Respectabilul Frate Giuliano di BERNARDO, Mare Maestru al G.O.I. la acea dată, asistat de câţiva Mari Ofiteri ai G.O.I.

- Loja "Delta Dunării" Nr. 2 a primit de asemenea Lumina de la "Grande Oriente d'Italia" la data de 29.04.1992 şi a fost formată din 10 (zece) Maeştri Masoni proveniţi din Loja " Concordia" Nr.1.

- Loja "Nicolae Bălcescu" Nr.3 a fost fondată de 12 veterani Maeştri Masoni, supravieţuitori ai Lojilor româneşti ce au lucrat în perioada 1944 - 1948, aceştia fiind regularizaţi de Marele Maestru al G.O.I., Giuliano di BERNARDO.

La 24 ianuarie 1993, cele 3 Loji aflate sub Jurisdicţia G.O.I. ("Concordia", "Delta Dunării" si "Nicolae Bălcescu") au reconstituit MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA într-o Ţinută Rituală condusă de Prea Respectabilul Frate Giuliano Di BERNARDO, Mare Maestru al G.O.I., (Obedienţă care la acea dată era recunoscută de către Marea Lojă Unită a Angliei), asistat de Marele Maestru din Trecut Douglas LEMONS, reprezentând Marea Lojă a Californiei şi în prezenţa unor numeroşi Frati italieni şi americani.

Astfel avem dovada că MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA este o Mare Lojă regular constituită de către Mari Loji Regulare. Acest adevăr de necontestat este de altfel susţinut şi de către Rapoartele "Comisiei de Informare pentru Recunoaşteri" a Conferinţei Marilor Maeştri Masoni din America de Nord. Astfel:

• În Raportul său pe anul 1993, "Comisia de Informare pentru Recunoaşteri" a Conferinţei Marilor Maeştri Masoni din America de Nord conchide - cităm – "MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA a fost reconsacrată regular, la Bucureşti, la 24 ianuarie 1993 şi îndeplineste standardele Comisiei de Recunoaşteri";

• În anul 1996, aceeaşi Comisie atestă - cităm – "Considerăm că MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA" condusă de Marele Maestru Sever FRENŢIU este o Mare Loja Regulară";

• În Raportul din anul 2005, de la Calgary, Comisia tranşează fără dubii situaţia regularităţii masonice în România. Cităm: "În România a apărut o organizaţie autointitulată "Confederaţia Marilor Loji din România". Acest grup este format din MAREA LOJĂ UNITĂ din ROMÂNIA condusă de Petru STEŢIU şi MAREA LOJĂ A ROMÂNIEI condusă de Cornel VIŞOIANU. O a treia Mare Lojă este aşteptată să li se alăture în curând. S-a constatat că nici una dintre aceste organizaţii masonice nu îndeplinesc standardele pentru recunoaştere şi le consideram ca fiind organizaţii iregulare. MAREA LOJA NAŢIONALĂ din ROMÂNIA condusă de Marele Maestru, Prea Respectabilul Frate Eugen - Ovidiu CHIROVICI este singura Mare Lojă din România care îndeplineşte standardele pentru recunoaştere".

Trebuie să menţionăm faptul că, din păcate, la scurt timp după reconstituirea MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA, am avut în România şi o altă cale de dezvoltare a Francmasoneriei, cale aflată în paralel cu cea regulară, recunoscută şi consacrata de Puteri Masonice Regulare ce au constituit primele 3 (trei) Loji individuale şi apoi o Mare Loja Regulară, în ceea ce era considerată a fi la acea data, din punct de vedere masonic, "terra nuda".

În iulie 2000, Gheorghe COMĂNESCU, Marele Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA şi Titus NICOARĂ, Marele Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE UNITE din ROMÂNIA (Mare Lojă ce avea o singură recunoaştere din partea Marii Loji Regulare a Belgiei), au semnat un Acord mutual privind Unificarea celor două Mari Loji, acord semnat în prezenţa Marilor Maeştri ai Marilor Loji Unite ale Germaniei, Marii Loji "Alpina" a Elveţiei şi Marii Loji Regulare a Belgiei. Documentul statua că cele doua Mari Loji române se vor uni sub Obedienta M.L.N.R., în urma aprobării actului de unire într-un viitor Convent Extraordinar.

În cele din urmă, având drept semnatari în calitate de martori pe Alfred KOSKA, Marele Maestru al Marilor Loji Unite ale Germaniei şi pe Jean - Jacques SUNNIER, Marele Maestru al Marii Loji "Alpina " a Elveţiei, PROTOCOLUL de UNIRE a M.L.N.R. cu M.L.N.U.R. a fost semnat la 24 ianuarie 2001.
După realizarea Unirii celor două Mari Loji, Fratele Eugen - Ovidiu CHIROVICI devine Pro Mare Maestru al M.L.N.R., iar în urma noilor alegeri din 8 noiembrie 2003, noul Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA. În data de 4 noiembrie 2006, Prea Respectabilul Frate Eugen – Ovidiu CHIROVICI a fost reales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România pentru încă un mandat de trei ani.


In martie 2008 M.L.N.R primeste recunoasterea U.G.L.E. blink

Insa Masoneria ramane tot acolo prizoniera in Compas.Cei care au primit iluminarea ar trebui sa inteleaga ca o mana de insigne nu le confera nici un drept mai mare sau mai mic.Sunt intr-adevar multi cei care primesc gradele inalte dar nu stiu sa se ridice cu propriile forte exigentelor Camerei de mijloc.
Insa revin si spun ca in prezenta raului trebuie doar sa vindecati.Trebuie asa cum spune traditia sa reconstruiti ceea ce este distrus.Impotriva fanatismului orb aveti nevoie de toleranta pe deplin luminata.In vreme ce ambitia perversa compromite mantuirea speciei,inteleptii traditiei coalizeaza vointele lucide si scot la lumina din decaderea generala o ordine mai buna a lucrurilor.
Din pacate poate fi tarziu asta si pentru ca houppe dantelee nu a sadit aceea legatura...poate ca Plansa nu a fost bine trasata...poate ca nu toate ferestrele au fost deschise....si lumina a ramas prizoniera doar intr-un unghi al Camerei.Perpendiculara nu a strapuns maruntisul...
Repet daca ar fi fost o singura entitate plina de vinovatie as fi marsat la cele enuntate si nu de multe ori am sustinut cu tarie anumite aspecte..dar nu este singura.Se poate spune ca sunt o pleiada de zidari nepriceputi care au primit prea multe unelte..si au gresit nivelul...au uitat sa gandeasca si au devenit animale de povara.

Mierea se aduna strop cu strop...
clapping
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Marea Loja sau Mica Loja??...
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Carul Berarilor :: Divanul :: Arta de a tainui :: Francmasoneria-
Mergi direct la: